banner IV BNR

Echt thema’s aanpakken en oplossen doe je sámen
met je medewerkers en InnerVoice

Wat we eigenlijk al langer weten, krijgt steeds meer onderbouwing: het jaarlijkse klassieke medewerkersonderzoek is op z’n retour.

Geen aansluiting bij de huidige behoeften

Het jaarlijkse onderzoek geeft inzicht in belangrijke KPI’s als betrokkenheid en bevlogenheid, maar de opzet past niet meer bij de huidige behoefte van organisaties en medewerkers. Resultaten geven geen concrete handvatten voor verbetering en medewerkers worden zelden actief betrokken bij het aanpakken van de gesignaleerde thema’s. Dit leidt helaas niet tot een positieve ervaring of betrokken medewerkers.

InnerVoice, een nieuwe aanpak van medewerkersonderzoek

Uitgangspunt is te komen van een proces van meten van KPI’s naar een continue activiteit van luisteren en in dialoog zijn met medewerkers. Op basis van deze door ons gefaciliteerde luistermomenten, wordt door medewerkers waardevolle input gegeven aan employee- en customer journeys, en aan productinnovaties en beleid.

Met de InnerVoice medewerkerscommunities ga je dus samen met je medewerkers thema’s verdiepen, aanpakken en oplossen. Met als resultaat een hogere betrokkenheid en productiviteit. Elders op onze site kan je meer lezen over onze visie, werkwijze en solutions

En laat je inspireren door de Employee Experience Community van ABN AMRO en lees wat het hen heeft opgeleverd. 

 

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen