Banner onderzoek InnerVoice

De kennis en ervaring van medewerkers wordt bij grote Nederlandse werkgevers zeer beperkt ingezet om te innoveren en te verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van InnerVoice onder ruim 500 medewerkers uit bedrijven en organisaties in Nederland.


Medewerkers grotere organisaties voelen zich niet gehoord

Bij grote werkgevers (organisaties met 500 medewerkers of meer) is de inbreng van ideeën door medewerkers doorgaans het best georganiseerd. Vaak is er een OR aanwezig en doet men aan een jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek. Toch blijkt dat juist bij deze grote organisaties medewerkers zich het minst gehoord voelen (47%). Daarnaast ervaren ze niet of nauwelijks inspraak te hebben. 62% van de ondervraagde medewerkers geeft aan dat het jaarlijkse Medewerkersonderzoek geen concrete aanknopingspunten voor verbetering oplevert.


Gemiste kans

Dat werkgevers van grote bedrijven niet luisteren is echt een gemiste kans”, vindt managing director Anne Branger van InnerVoice. “Men realiseert zich dat continu verbeteren cruciaal is om de concurrentie een stap voor te blijven, maar het lukt vaak niet goed medewerkers daarbij te betrekken en hun ideeën daarin mee te nemen.
Regelmatig luisteren naar medewerkers is belangrijk, niet alleen voor innovatie, maar juist ook om medewerkers te verbinden en zo betrokkenheid met de organisatie te creëren. Met als resultaat een succesvolle organisatie”.

 

Meer informatie over dit onderzoek

Wil je meer informatie over dit onderzoek over de medewerkerscommunities van InnerVoice dan kun je dit opvragen bij Anna Branger. 

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen