Werkwijze header

Zo werken wij

Community = Samenspel

Een Medewerkerscommunity is een online platform waarop medewerkers in gesprek gaan met een moderator en elkaar. Er is doorlopende interactie die het mogelijk maakt om thema's samen op te lossen: er wordt geluisterd naar de “InnerVoice” van de organisatie. 

Afhankelijk van het doel kan een pop-up of een continu community het passendst zijn.

 

Pop-up

visual werkwijze kortlopend2
  • 1 thema
  • 1 tot 4 weken
  • 1 doelgroep
  • Online discussie

Continu

visual werkwijze continu
  • Diverse thema's
  • Doorlopend
  • Wisselende doelgroepen
  • Mix van technieken

 

Of het nu een tijdelijke- (pop-up) of doorlopende community is, klein of groot, het vergt altijd een combinatie van research-know how, professioneel community-management en de nieuwste technologie.

visual werkwijze

Professioneel community-management

Onze community-managers zijn echte specialisten. Het begint al met het opzetten van een community. Deze wordt zo ingericht dat hij aansluit bij de doelen van de Medewerkerscommunity. Denk hierbij aan de bepaling van de populatie, de propositie naar deelnemers en het inrichten van een kalender.

 

Als de Medewerkerscommunity eenmaal draait weten de community-managers op basis van hun ervaring precies hoe je deelnemers motiveert en activeert. Dit doen ze onpartijdig en nieuwsgierig. Ze maken gebruik van allerlei bewezen techniques zoals het gebruik van creatieve opdrachten en vraagstellingen en het bieden van terugkoppeling.

Nieuwste technologie

InnerVoice maakt gebruik van de technologie van Crowdtech; gebruikt voor meer dan 250 communities wereldwijd. De community-technologie is opgezet vanuit het perspectief van de deelnemer. Het voldoet aan strenge eisen ten aanzien van gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het een betrouwbaar platform compliant aan de strenge nationale en internationale eisen voor marktonderzoek en data-veiligheid.

Research expertise

Onze Medewerkerscommunities zijn ‘research based’. Onder begeleiding van professionals passen we kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekstechnieken in een modern jasje toe. Hierdoor zijn de bevindingen altijd scherp, relevant en onderbouwd.

Koppeling Medewerkersonderzoek

InnerVoice combineert Medewerkerscommunities vaak met onderzoeksinstrumenten die gericht zijn op het signaleren van HR thema's en KPI’s. Denk hierbij aan uitkomsten van een Medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO) die worden opgelost met de community. Wij bieden een aantal onderzoekstechniques aan:

 

MTO Live

Betrokken medewerkers maken een organisatie succesvoller en staan positiever in hun werk. Om doorlopend de vinger aan de pols te houden op deze indicatoren voert InnerVoice pulsemetingen uit. Dit zijn regelmatige, heel korte metingen met ruimte voor actualiteit. Een MTO Live-traject start met een bredere meting waarin we een ‘foto’ maken van de organisatie. Deze meting biedt ook aanknopingspunten voor het invullen van de pulsemetingen.
Lees hier het verhaal van CZ

Medewerkersonderzoek

Betrokkenheid en bevlogenheid onder de medewerkers is belangrijk. Het zijn eigenschappen die bijdragen aan succes, klanttevredenheid en loyaliteit (bij zowel klant als medewerker). InnerVoice heeft een eigen benadering voor medewerkersonderzoek. Hierbij inventariseren we wat er leeft en kijken we ook meteen ‘onder de motorkap’ wat medewerkers bij een organisatie nu echt betrokken maakt. 
Lees hier het verhaal van Hans Anders