rollen medewerker header

De medewerker in een nieuwe rol

Veel organisaties gaan over op agile werken. Daarmee wordt het werk flexibeler in planning en uitvoering en, minstens zo belangrijk, krijgt de eindgebruiker (de klant) een stem in de ontwikkeling. Dat heeft weer tot gevolg dat er minder ontwikkeld wordt waar de markt uiteindelijk niet (in die vorm) op zit te wachten. Zo helpen klanten de organisatie dus vooruit.


Uw medewerker als klant

Medewerkers kunnen en willen graag eenzelfde soort rol vervullen. Naarmate organisaties groter worden biedt HR meer verschillende soorten producten aan de medewerkers aan op gebieden als opleiding en ontwikkeling, mobiliteit, beoordeling of beloning bijvoorbeeld. En de afnemers van die producten (de medewerkers) denken maar wat graag mee over dat aanbod.

De ideale manier om in een grotere, diverse organisatie medewerkers mee te laten denken is een online research community. Hiermee geef je een stem aan alle soorten medewerkers, of zij nou een commerciƫle, technische, management- of logistieke functie hebben bijvoorbeeld. Ook hun fysieke plek in de organisatie is niet van belang: iedereen kan online meedoen met discussies en activiteiten.


Resultaat: iedereen profiteert

Dat levert heel concrete resultaten op. Organisaties als ABN AMRO en Tata Steel profiteren op deze manier al van de inzichten en innovatiekracht van hun medewerkers. Er zijn verschillende winnaars: HR werkt veel effectiever aan haar aanbod en aan betrokken medewerkers; de medewerkers helpen mee om hun eigen werk leuker en gezonder te maken; en daardoor presteert de organisatie ook beter.

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer