Licht eind van de tunnel banner

De coronapandemie voorbij:
hoe maak je als HR nu de juiste keuzes?

Er is licht aan het eind van de tunnel en daarom denken veel organisaties nu na over een permanente verandering in de manier van werken. Zo belooft thuiswerken in veel organisaties een blijvertje te worden. Dit lijkt niet alleen voordelen op te leveren, maar ook concrete uitdagingen, zoals:

  • Hoe maken we ons werk en kantoor toekomstbestendig?
  • Wat is de ratio tussen thuiswerken en op locatie werken; welk werk doe je waar?
  • Wat doen we met reiskosten en thuiswerkvergoedingen?
  • Hoe monitoren we thuiswerkende medewerkers en hoe gaan we om met hun privacy?
  • Wat is er nodig om leiderschap op afstand te stimuleren?
  • Hoe bevorderen we het samenwerken in een (deels) digitale omgeving?
  • Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers betrokken en productief blijven?
  • En hoe zorgen we voor het welzijn van medewerkers in een goede werk-privé-balans?


De beste antwoorden en oplossingen voor deze vraagstukken krijg je door te luisteren naar je medewerkers en hen actief mee te laten denken. Als je goed en gericht vraagt dan blijken medewerkers over een schat aan kennis en creatieve ideeën te beschikken om deze uitdagingen op te lossen.

InnerVoice is er als onderzoeksbureau op gericht om organisaties te helpen om samen met hun medewerkers deze thema’s op te lossen. Het monitoren van de behoeften en ideeën van medewerkers doen we met behulp van twee (elkaar aanvullende) methoden:

  1. Aan de hand van een speciaal door ons ontwikkelde compacte en laagdrempelige survey kunnen medewerkers hun mening geven over thema’s als samenwerken, balans kantoor-thuiswerken, leiderschap, betrokkenheid en productiviteit.

  2. Met de inzet van een (tijdelijke) medewerkerscommunity gaan we nog een stap verder. Onder leiding van een gespecialiseerde research community manager gaan medewerkers met elkaar en de community manager in gesprek. We luisteren niet alleen naar hun behoeften, maar nemen medewerkers ook mee om actief oplossingen voor de thema’s te bedenken.


Heb je interesse of wil je weten hoe dit kan werken voor jouw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op:

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen