Stem van de medewerker header


Geef medewerkers een stem

Bij InnerVoice zien we heel direct het effect dat onze medewerkerscommunities bij opdrachtgevers hebben. Naast goede concrete ideeën van de werkvloer leveren die namelijk een flinke boost op in de betrokkenheid van medewerkers.


Lage betrokkenheid: oorzaken en oplossingen

Er wordt regelmatig geschreven over de grote groepen medewerkers die – wereldwijd, maar ook in Nederland – niet betrokken zijn bij hun werk(gever). Dat leidt dan weer tot minder productiviteit, groei en innovatie, om maar wat te noemen. Lastig, maar zeker niet onoplosbaar, want over betrokkenheid is wel het een en ander bekend. Medewerkers werken graag voor een organisatie waar zij:

  • Serieus worden genomen
  • Een echte bijdrage kunnen leveren
  • Gewaardeerd worden als individu


Een belangrijke factor is autonomie: ga medewerkers niet micromanagen maar geef ze vrijheid om zelf te bepalen hoe zij hun doelen halen. Het gaat om de gehanteerde managementstijl. Managers moeten vertrouwen kunnen geven aan hun medewerkers.

Minstens zo belangrijk is het om medewerkers een stem te geven. Luister echt naar hun input & ideeën en doe er ook iets mee! Organisaties die dit goed doen scoren hoog op alle drie de bovengenoemde punten: medewerkers worden serieus genomen (hun ideeën tellen), zij kunnen een bijdrage leveren (hun inzichten en ideeën) en zij voelen zich gewaardeerd (immers, de organisatie doet een beroep op hun kennis en verstand).

Community: het mes snijdt aan twee kanten

Hoe organiseer je dat? Hoe luister je naar medewerkers uit alle hoeken van de organisatie, met allerlei verschillende functies en werklocaties? Wij zien bij onze opdrachtgevers dat een structurele dialoog met medewerkers mooie resultaten oplevert. Zij doen dat met een online community van InnerVoice: een veilige, interactieve online omgeving waar we met gerichte discussies en activiteiten werken. InnerVoice neemt uw organisatie bij de hand en begeleidt de discussies professioneel. Zo is er oog voor de ideeën en inbreng van alle medewerkers en leidt deze ook tot echte concrete verbeteringen en innovaties.

Lees hier hoe ABN AMRO met InnerVoice de Employee Experience verbetert!

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer