ext

Breng met InnerVoice mederwerkers-
onderzoek naar grote(re) hoogte

InnerVoice, een nieuw onderzoeksbureau dat organisaties helpt om naar medewerkers te luisteren én met hen de dialoog aan te gaan, is gelanceerd. InnerVoice is een initiatief van het gerenommeerde marktonderzoeksbureau MWM2 en richt zich onder meer op het verbeteren van de Employee Experience. InnerVoice maakt daarbij gebruik van een medewerkerscommunity; een snelle, interactieve onderzoekstechnique die zorgt voor brede kwalitatieve inzichten.

InnerVoice Medewerkerscommunity

Een medewerkerscommunity is een online denktank met medewerkers die samen nadenken over verbeteringen en innovaties binnen de organisatie. Het gesprek vindt plaats op een besloten platform onder leiding van een onafhankelijke en professionele community manager (moderator) van InnerVoice. Deze draagt namens de HR-afdeling onderwerpen aan, stelt dieptevragen en daagt deelnemers uit om met oplossingen te komen. De community manager daagt deelnemers ook uit om zelf gespreksonderwerpen aan te dragen.

Om de deelnemers te stimuleren en maximale inzichten te genereren hanteert InnerVoice daarbij verschillende onderzoekstechnieken als survey ’s, polls, video-interviews en zelfs ook fysieke bijeenkomsten. De resultaten van de onderzoeken worden door InnerVoice in strakke rapportages met concrete aanbevelingen vormgegeven.

Anne Branger: managing director met grote staat van dienst in HR

InnerVoice bestaat uit een team van zeer ervaren onderzoekers die gespecialiseerd zijn in medewerkersonderzoek en community research. Aan de leiding van het team staat Anne Branger die bijna 20 jaar ervaring heeft in HR-onderzoek en HR-consultancy. In haar laatste functie werkte Anne als products director bij het HR-adviesbureau Hay Group (later: KornFerry).

Over haar nieuwe uitdaging bij InnerVoice zegt Anne Branger: “Ik zie dat het traditionele jaarlijkse medewerkersonderzoek vaak niet tegemoetkomt aan de behoefte van medewerkers om een daadwerkelijke bijdrage aan de organisatie te leveren. Het medewerkersonderzoek bevat veel vragen die niet voor alle medewerkers even relevant zijn en onderzoeksvragen die meer terug- dan vooruitkijken. Het draagt bovendien nauwelijks bij aan geëngageerde medewerkers omdat zij maar zelden actief betrokken worden bij het aanpakken van de thema’s die naar voren komen. Dit is een gemiste kans omdat de goede mensen juist willen werken voor een organisatie waar hun kennis en ideeën worden benut. Met InnerVoice en de techniek van een medewerkerscommunity brengen wij daar verandering in”.


ABN AMRO enthousiaste gebruiker van InnerVoice medewerkerscommunity

Hoewel InnerVoice pas recent officieel gelanceerd is, werkt het bureau al enige tijd voor opdrachtgevers als Tata Steel, Hans Anders en ABN AMRO. Felix Bartelomij, head of people development bij ABN AMRO is zeer enthousiast over de medewerkerscommunity: “Met deze community krijgen onze collega’s een stem en kunnen we profiteren van waardevolle feedback. We kunnen de dialoog aangaan met een grote groep mensen en krijgen daardoor diepgaande inzichten in hun beleving en behoeften. We creëren de mogelijkheid om vragen snel en gemakkelijk voor te leggen. Dit geeft ons direct input op ons beleid en op onze productontwikkeling. De Employee Experience ván medewerkers wordt hierdoor beïnvloed dóór medewerkers”.


Over InnerVoice

InnerVoice is een nieuwe naam in medewerkersonderzoek maar beschikt over jarenlange ervaring. Als onderdeel van het gerenommeerde marktonderzoeksbureau MWM2, dat marktleider is op het gebied van research communities, werkt InnerVoice al geruime tijd voor toonaangevende opdrachtgevers. Daarbij maakt het gebruik van technologie dat in eigen huis ontwikkeld wordt en beschikt over alle eisen van databeveiliging. De software is AVG-proof en wordt jaarlijks aan meerdere (ISO-)audits onderworpen.

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen