Header InnerVoice hoofdpijndossier

Medewerkersonderzoek:
Van hoofdpijndossier naar WOW-ervaring

Steeds meer organisaties zoeken naar manieren om beter aan te sluiten bij de behoeften en wensen van medewerkers. Doel is om goede medewerkers aan te trekken en te behouden. Het is daarom zaak om medewerkers te betrekken bij de organisatie en regelmatig naar hen te luisteren. 

MTO als hoofdpijndossier

Maar hoe doe je dat? Veel HR-professionals voelen dat een jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) al lang niet meer genoeg is. De frequentie is te laag, de terugkoppeling ontbreekt vaak en het klassieke MTO draagt niet tot nauwelijks bij aan meer betrokken medewerkers. Het registreert de mening van medewerkers maar lost niets op. Het medewerkersonderzoek wordt dan ook gezien als een jaarlijks hoofdpijndossier in plaats van een middel dat veel waarde toevoegt aan de organisatie.  

Maar het kan anders

Met de medewerkerscommunity van InnerVoice kan het anders.  Bij InnerVoice is het uitgangspunt dat door continue te luisteren en de dialoog met medewerkers aan te gaan de betrokkenheid wordt verhoogd. Met de interactieve medewerkerscommunity van InnerVoice krijgt een organisatie snel en diepe inzichten in thema’s, wensen en behoeften die belangrijk zijn voor medewerkers. Het helpt je te begrijpen waar medewerkers energie van krijgen en waar van niet. De onderzoeken zijn er op gericht om samen ideeën te generen die de organisatie verrijken en verbeteren.

In deze gefaciliteerde en gevalideerde 'luistermomenten', geven medewerkers waardevolle input aan employee- en customer journeys, maar ook aan productinnovaties en beleid. Het kan ook worden ingezet voor onderwerpen die geregistreerd worden in het MTO. Zo kunnen het jaarlijkse MTO en de continue feedback cyclus elkaar versterken. Met als resultaat een hogere betrokkenheid en productiviteit.

Meer weten?

We leggen op onze site onze werkwijze uit. Maar je kunt ook contact opnemen met Anne Branger die je er graag meer over vertelt. Vul onderstaand contactformulier in of bel: 020 - 3 699 699 en we vertellen je er aan de hand van een demo graag meer over.  

 

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen