analyse resultaten banner

Blijf in contact dan is afstand geen probleem

Het InnerVoice-onderzoek naar de betrokkenheid van medewerkers in coronatijd, laat volgens Anne Branger (managing director) zien dat fysieke afstand geen belemmering hoeft te zijn om medewerkers betrokken te houden bij de organisatie.

Blijf luisteren naar medewerker

“We gaan steeds meer digitaal, en elkaar op afstand zien en spreken. Dat hoeft geen consequenties te hebben voor de band die we met de organisatie hebben. Zolang je maar nauw contact houdt en de medewerker betrekt bij arbeidsprocessen door actief naar hem of haar te luisteren. Veel organisaties hebben de afgelopen maanden meer aandacht besteed aan interne communicatie en intern onderzoek. Dat zien we terug in onze cijfers. Een groot percentage van de medewerkers is zeer tevreden over de communicatie en de wijze waarop er naar ze geluisterd wordt met betrekking tot de maatregelen die op kantoor worden genomen”, aldus Anne Branger.

Meer volwassen arbeidsrelatie

Volgens haar is er door de (noodgedwongen) andere manier van werken nu ook sprake van een meer volwassen arbeidsrelatie. “Medewerkers worden in deze tijd meer beoordeeld op hun output en hun bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie. Dat resulteert in een hogere waardering voor hun werk én hun werkgever. Wat overigens niet wil zeggen dat het niet zinvol is om medewerkers ook (deels) op kantoor te laten werken. Uit ons onderzoek komt naar voren dat die behoefte er bij een grote groep nog steeds is. Maar niet meer alle dagen”.

Volgende stap: betrek medewerkers ook bij andere onderwerpen

Een volgende stap in deze volwassen arbeidsrelatie is volgens Anne Branger het actief mee laten denken van medewerkers bij de organisatie. “De digitale communicatie gaat nu vooral nog over individuele werk-, en collectieve HR-processen, maar het zou goed zijn als werkgevers hun oor ook bij medewerkers te luisteren zouden leggen over onderwerpen als customer experience, innovatie en communicatie. Als werkgevers de collectieve intelligentie en creativiteit van hun medewerkers aanboren, dan zullen ze ervaren dat er onder hun personeel heel veel goede ideeën leven. Een bijkomend voordeel is dat dit ook zal bijdragen aan een (nog) grotere betrokkenheid van medewerkers bij hun werkgever. We merken dit in onze medewerkerscommunities waar we medewerkers over tal van onderwerpen actief laten meedenken. Zij worden hierdoor ambassadeurs van de organisatie en brengen hun enthousiasme ook over op hun collega’s.

 

 

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen