New Header onderzoek

Medewerker betrokken bij werkgever,
maar wel vanuit huis

De betrokkenheid van medewerkers bij hun werkgever is tijdens de coronacrisis gegroeid. Dat blijkt uit ons jaarlijks representatief onderzoek onder werknemers die werkzaam zijn bij de overheid, zakelijke- en financiƫle dienstverlening. Tegelijkertijd zijn medewerkers ook zeer tevreden over thuiswerken en staan maar weinigen te trappelen om weer naar kantoor te gaan.

Driekwart is tevreden over werkgever

Van de ondervraagden zegt 76% (zeer) tevreden te zijn over zijn werkgever. Dit is een stijging van 7% ten opzichte van vergelijkbaar onderzoek van een jaar geleden. Ook is men zich sterker verbonden gaan voelen met de organisatie. Dit is onder andere te zien aan de stijging van het aantal medewerkers dat aangeeft dat de organisatie waarvoor zij werken veel voor hen betekent. 60% van de medewerkers voelt zich emotioneel betrokken bij de werkgever, ten opzichte van 53% in dezelfde periode vorige jaar.

Meerderheid wil ook in de toekomst deels thuis blijven werken

Behalve dat medewerkers blij zijn met hun werkgever, zijn ze dat ook met het thuiswerken. Medewerkers zijn hier over het algemeen heel tevreden over en willen ook in de toekomst vaker thuiswerken. Slechts 17% van de ondervraagden wil onder normale omstandigheden weer fulltime op kantoor werken, terwijl een meerderheid van 61% aangeeft ook in de toekomst minstens de helft van de tijd thuis te willen werken.

Weinig enthousiasme voor kantoorwerk ondanks goede maatregelen

Opvallend is dat medewerkers in overgrote meerderheid vinden dat hun werkgever voldoende maatregelen neemt om veilig op kantoor te kunnen werken. Slechts 8% vindt dat de genomen maatregelen ontoereikend zijn. Toch leidt dit vooralsnog niet tot een groot enthousiasme om weer naar kantoor te gaan. Slechts 9% van de ondervraagden zou het liefst vandaag hun thuissituatie willen verruilen voor kantoorwerk. Als redenen worden gegeven dat men behoort tot de risicogroep, dat men van mening is dat het moeilijk is om op kantoor voldoende afstand te houden, het reizen met openbaar vervoer, en de zorgtaken thuis.

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen