medewerkersontwikkeling 2.0

Hoe ontwikkeling de betrokkenheid en retentie van medewerkers verhoogt

Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is van groot belang; niet alleen voor de medewerker zelf, maar ook voor de organisatie. De juiste investering in ontwikkeling zorgt op termijn voor een verhoging van de betrokkenheid en de retentie van medewerkers. Tegelijkertijd draagt het ook bij aan een positieve cultuur en daarmee groei en performance van de organisatie. Gelukkig zien veel organisaties het belang van investeren in ontwikkeling. Maar waar zet je dan op in? Online portal met opleidingen? Buddies op de werkvloer? Maatwerk coaching trajecten? Een medewerkerscommunity helpt organisaties om goed te luisteren naar de behoeften van medewerkers op dit gebied en is hét platform om jouw medewerkers een stem te geven.

Het belang van ontwikkeling voor medewerkers
Uit het "Global Talent Trends-rapport 2022"* van LinkedIn blijkt dat 59% van de werknemers professionele ontwikkeling noemt als het belangrijkste gebied waarin hun werkgever zou moeten investeren om de bedrijfscultuur te verbeteren (LinkedIn, 2022).

Door te investeren in ontwikkeling en het creëren van een lerende organisatie kunnen werkgevers een positieve bedrijfscultuur bevorderen en medewerkers in staat stellen om hun volledige potentieel te benutten. Het biedt medewerkers de mogelijkheid om verder te groeien in hun carrière, nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun vaardigheden en kennis voortdurend te verbeteren. Dit vergroot niet alleen hun zelfvertrouwen en werkplezier, maar ook hun betrokkenheid bij de organisatie.

Waarom investeren in ontwikkeling van medewerkers belangrijk is
Diverse onderzoeken tonen consistent aan dat investeren in medewerkers overwegend voordelen oplevert voor organisaties.

Ten eerste helpt het bieden van passende ontwikkelingsmogelijkheden medewerkers om talent te laten groeien en behouden binnen de organisatie. Dit staat in contrast met de kosten van verloop, zoals omzetverlies, werving en opleiding van nieuwe medewerkers.

Daarnaast heeft het investeren in ontwikkeling een positieve invloed op de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers. Data uit het ‘’Importance Of Employee Development Report’’ van CultureAmp laat namelijk zien dat medewerkers die toegang hebben tot diverse leer- en ontwikkelingsmogelijkheden waar ze behoefte aan hebben, 21% meer betrokken zijn dan degenen die dat niet hebben, wat resulteert in een hogere retentie van werknemers (Culture Amp, n.v.t.).

Medewerkerscommunity: ontdek de behoeften van jouw medewerkers
Dat investeren in ontwikkeling vooral voordelen oplevert is inmiddels evident; de vraag is alleen hoe ga je dit als organisatie inrichten, passend bij jouw organisatie en de wensen van jouw medewerkers.

Dit begint bij het luisteren naar medewerkers en daar bieden wij een mooie oplossing voor: een medewerkerscommunity is een platform waar medewerkers hun feedback kunnen geven.

Het helpt organisaties om goed te luisteren naar de behoeften van medewerkers op het gebied van ontwikkeling en is hét platform om jouw medewerkers een stem te geven. Hierdoor kun je als organisatie inspelen op de behoeften van de medewerkers en de betrokkenheid vergroten.

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Anne2

Anne Branger

Managing Director a.branger@inner-voice.com

Contact opnemen